Erdély Csanád visszatér a Hydro Fehérvár AV19 csapatához

Erdély Csanád, a magyar válogatott csatár, visszatér Székesfehérvárra, hogy ismét a Hydro Fehérvár AV19 hokicsapat tagja legyen. Az előző szezont a dán Esbjerg csapatában töltötte, ahol 68 mérkőzésen 45 pontot szerzett, és az együttes ezüstérmes lett.

Erdély izgatottan nyilatkozott a visszatérésről: "Hazudnék, ha azt mondanám, nem volt benne a fejemben, hogy az Alba Arénában szerepelhetek. Örülök, hogy teljesen más közegben, mégis ugyanazokkal a csapattársakkal és stábtagokkal, ugyanazok előtt a szurkolók előtt játszhatunk, akiket annyira kedvelünk. Nagyon boldog vagyok, mert hosszútávú szerződést kötöttünk. Bizakodó vagyok a következő évaddal kapcsolatban és várom a szezonkezdetet" – mondta a játékos.

A 28 éves hokis 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, és sikeres szereplést követően a korosztályos csapatokban, a 2015/16-os szezont az Egyesült Államokban, az USHL-ben töltötte. Az osztrák ligában szerepelt a visszatérését követően, ahol kilenc szezon alatt több mint 400 találkozón lépett jégre és 235 pontot szerzett.