Ivancsics Ilona a Szomszédok iskolájában

Ivancsics Ilona, a népszerű Szomszédok sorozat egykori sztárja, érzelmekkel teli látogatást tett azon az általános iskolában, ahol karaktere, Vágási Jutka tanított.

Ivancsics Ilona számára különleges élmény volt visszatérni abba az általános iskolába, ahol 13 évig alakította Vágási Jutka karakterét a Szomszédok című sorozatban. A színésznő szerint sok minden megváltozott, de az iskola mégis ismerős maradt számára, különösen az udvaron megnőtt fák tűntek fel neki. Ivancsics Ilona boldogan emlékezett vissza arra az időszakra, amikor a hétvégi forgatásokon részt vehettek azok a gyerekek, akik a héten jól viselkedtek, számukra ez jutalom volt. A színésznő a Story magazinnak mesélt erről, ahol különleges fotók is készültek róla a helyszínen.

Ivancsics Ilona elmondása szerint karaktere, Jutka, egy mintatanár és mintafeleség volt, amitől ő maga mindig ódzkodott, mivel az életben sokkal szertelenebb volt. A színésznő kérte is a sorozat rendezőjét, Horváth Ádámot, hogy írjon neki kicsit mást, de Ádám ragaszkodott ahhoz, hogy Jutka igazi példakép maradjon, ami végül a közönség szeretetével kárpótolt.

Egy személyes történetet is megosztott Ivancsics Ilona, amely a sorozat szkriptjére is hatással volt. Miután megszületett a kisfia, gyakran magával vitte a forgatásokra. Egy alkalommal, amikor nem találta a gyermekét, kiderült, hogy egy apuka elvitte biciklizni, ami majdnem gyermekrablásnak tűnt a színésznő számára. Ezt a történetet Horváth Ádám később beépítette a sorozatba, ahol eltűnt Matyi, Ivancsics Ilona filmbeli kisfia, és a gazdagréti Batman, azaz Nemcsák Karcsi segítségével keresték meg.

Ivancsics Ilona végül megjegyezte, hogy ha a Szomszédok nem ért volna véget, szerinte Jutkából előbb-utóbb iskolaigazgató lett volna. A színésznő szerint Hávellel, az iskola igazgatójával mindig sokat vitatkoztak, mivel ő szerényebb volt, míg neki karakánabb volt a habitusa, így idővel valószínűleg megkapta volna az igazgatói pozíciót. A Szomszédok mellett a magyar televíziózás másik ikonikus sorozatában, a Barátok köztben is feltűnt egy másik színésznő, Závodszky Noémi, aki a Mi kis falunkban is szerepet kapott. Noémi a magánéletében az örökbefogadás útját választotta, és 51 éves korában lett anya, ami egy új fejezetet nyitott az életében.

A színésznő maga mögött tudhat egy rosszabb időszakot is, amikor felszedett magára pár plusz kilót, de büszkén elmondhatja, hogy sikerült leadnia ezeket, így most ugyanolyan súlyban van, mint a 24 évvel ezelőtti forgatásokon.