Fegyelmi eljárás a Fradi szurkolói ellen

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága fegyelmi eljárást indított a Ferencváros szurkolói ellen, akik a bajnoki cím megszerzését követően a pályára rohantak.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságának elnöke elrendelte a fegyelmi eljárás lefolytatását a Ferencváros szurkolóival szemben. Az eljárás oka, hogy a szurkolók a csapat bajnoki címének ünneplése során a pályára szaladtak, emellett obszcén kifejezéseket skandáltak és pirotechnikai eszközöket használtak.

Az MLSZ honlapján közzétett határozatok szerint az április 23-ai bizottsági ülésen döntöttek az eljárás mellett, amely a Ferencváros-Kisvárda OTP Bank Liga bajnoki mérkőzés eseményei miatt volt szükséges. A szurkolók viselkedése, köztük az obszcén kifejezések és a pirotechnika használata, valamint a pályára való bejutásuk miatt indult az eljárás.

A Ferencváros a Kisvárda elleni mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el április 20-án, amivel megnyerte a sorozatban hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét. Az ünneplés pillanatait a klub Facebook-oldalán közzétett videón is megtekinthetik az érdeklődők.

A Ferencvároshoz kapcsolódóan érdekes fejlemény, hogy a csapat a Magyar Kupában is érdekelt, ahol az NB I és az NB II listavezetője közötti döntőbe jutásért csap össze a Nyíregyházával. A mérkőzést a balmazújvárosi stadionban rendezik, mivel a Nyíregyháza nem tudja hazai pályán fogadni a találkozót. Fontos megjegyezni, hogy a Balmazújvárosban nincs kiépítve a VAR rendszer, így a videóbíró nem fog tudni beleszólni a mérkőzés alakulásába.

Kisvárdával kapcsolatban további hír, hogy a városban épülő Kárpát-medencei Lovas Akadémia kivitelezése tovább drágul. Az európai uniós közbeszerzési értesítőben megjelent szerződésmódosítás szerint előre nem látható pótmunkák miatt az akadémia és lórehabilitációs központ első ütemének kialakításához kapcsolódó kivitelezési munkák értéke nettó 1,8 milliárd forintról 1,9 milliárdra nőtt. A beruházás első üteme során a lovarda épülete készül el, amelyben helyet kap egy fedeles versenypálya, egy melegítőpálya, istállók, állatorvosi vizsgáló és rehabilitációs helyiségek, vizesblokk a látogatóknak és a személyzetnek, valamint egy fedett szín, amely a lovarda technológiai kiszolgálását biztosítja. A teljesítési határidő a munkaterület átadásától számított 17 hónapra tolódott ki, de a beruházás befejezésének pontos időpontja továbbra sem ismert.

Borítóképünkön a Fradi-tábor görögtüze a 2022-es Magyar Kupa-döntőn.