Andy Vajna egykori luxusotthona eladó: Gattyán György 2,7 milliárdért kínálja

A filmügyi kormánybiztosként ismertté vált Andy Vajna egykori otthona, egy Szeréna úti luxusvilla került piacra, melynek ára 2,7 milliárd forint. A hírt a Blikk szellőztette meg.

Andy Vajna és Palácsik Tímea 2013-ban költöztek be a Szeréna úti álomházba, amelyet a milliárdos Gattyán Györgytől béreltek. A házat Vajna haláláig lakták, és a lakberendezésért maga Tímea volt felelős. A bérleti díj havonta 2-4 millió forint között mozgott, és bár tervezték a megvásárlását, ez végül nem valósult meg. Vajna 2019 januárjában hunyt el otthonában, és özvegye még egy évig maradt az ingatlanban.

A villa jellemzői közé tartoznak a nagy, világos terek, és egy 253 m2-es jakuzzis tetőterasz, amely körpanorámát nyújt. A 12 szobás házban 8 hálószoba található, mindegyikhez elegáns, márvány burkolatú fürdőszoba kapcsolódik. A 114 m2-es nappali és a 130 m2-es terasz társasági eseményekre is alkalmas, és a házban wellness részleg is található squash pályával, edzőteremmel, gőzkabinnal, két szaunával, jakuzzival, egy bárral felszerelt belső medencével, jóga szobával és fürdőszobákkal, öltözőkkel, gardróbokkal. Az 88 m2-es garázsban több sportautó is elfér, és a személyzet számára külön lakrész áll rendelkezésre.

A 1697 m2-es ingatlanhoz egy tágas kert is tartozik, szökőkúttal. A szomszédban lévő villa is piacra került ugyanebben az árban, amely szintén Gattyán tulajdonában van, és korábban Gyárfás Tamásé volt.

A Docler cégcsoport kommunikációs és CSR vezetője, Nemes Tamás elmondta, hogy a két budai ingatlan 2010-ben került a cégcsoport tulajdonába, és mivel Gattyán György családjával jelentős részét külföldön tölti az évnek, ezért döntöttek az eladás mellett.