Az Apple titokzatos bejelentése az új termékekről

Az Apple egy videóban tette közzé, hogy május 7-én egy jelentős esemény keretében új termékeiket fogják bemutatni, amelyek között várhatóan az iPad Air és iPad Pro új változatai, valamint egy új Apple Pencil is szerepelhet.

Az Apple, bár jelenleg nehézségekkel küzd az Apple Vision Pro csodaszemüvegének kevésbé sikeres piaci bevezetése miatt, nem áll le az innovációval, és egy rövid videóban jelentette be a közelgő eseményt, ahol új termékeiket mutatják majd be. A vállalat vezérigazgatója, Tim Cook egy animációt is megosztott, amelyben a "toll" szó kiemelése – "Pencil us in for May 7!" – és egy fehér íróeszköz megjelenése arra utal, hogy az új Apple Pencil is leleplezésre kerülhet.

A The Verge elemzése szerint a videóban látható változatos rajzok többféle termék bemutatására utalhatnak, köztük egy OLED-panellel felszerelt iPad Pro-ra, amely frissített M3 chipsettel és áthelyezett előlapi kamerával érkezhet. Emellett szóba került egy új Apple Pencil és egy Magic Keyboard is, amely alumínium burkolattal és nagyobb trackpaddal bővülhet, valamint új, 12,9 hüvelykes kijelzővel rendelkező iPad Air modellek is szerepelhetnek a bemutatón.

Az Apple tervei május 7-én válnak majd teljesen nyilvánvalóvá, az eseményt az Apple weboldalán vagy az Apple TV alkalmazásban lehet majd követni.