Árpa Attila lánya saját filmet rendezett

Amira, Árpa Attila és Tomán Szabina közös lánya, egy művészeti iskola diákjaként készített filmet, melyben szülei is szerepelnek. A 17 éves kamasz a családi nyaralást használta fel arra, hogy megvalósítsa a kisfilmet, amelynek elkészítését korábban halogatta.

Amira egy vágás nélküli film elkészítésére kapott feladatot iskolájában, amelyet egy ideig nem tudott megvalósítani. A család Tenerifére utazott, ahol Árpa Attila javaslatára döntöttek úgy, hogy ott készítik el a filmet, kihasználva a különleges helyszínt. A film, melynek címe "Le Palacsinta", azért kapta ezt a nevet, mert Amira szereti a palacsintákat és gyakran hasonlítgatja a különböző nemzetek palacsintáit. Az ötlet egy tengerparti óriáspalacsinta árusnál született meg.

A forgatás során egy elektromos kiskocsit használtak a kamera mozgatására. Amira egyik kezében a mobiltelefonnal vette fel a jeleneteket, míg a másikkal vezette a kiskocsit. Árpa Attila, aki a film egyik szereplője és egyben a lánya büszke apja, elmondta, hogy bár ő a tapasztaltabb a filmkészítés terén, Amira határozottan közli vele, ha egy ötletét nem tartja jónak.

Amira, aki animációs- és mozgókép szakon tanul, elárulta, hogy bár kapott segítséget, de a saját elképzeléseihez ragaszkodott, és az egész filmet ő készítette el. A fiatal tehetség hosszú távú tervei között szerepel a filmes szakma, és szeretne hasonló területen továbbtanulni, bár még nem döntötte el, hogy pontosan melyik iskolában folytatja tanulmányait.