Büntetőpontok és VIP körök a Miami Nagydíjon

Kevin Magnussen, a Haas csapat dán versenyzője, közel áll egy versenyeltiltáshoz a Forma-1-ben, miután a miami hétvégén összegyűjtött büntetőpontjai száma tízre emelkedett. A sprintversenyen és a fő versenyen is büntetéseket kapott, összesen hatot, és most már csak két pont választja el az automatikus eltiltástól. A főfutamon Logan Sargeanttel történt ütközése miatt tíz másodperces büntetést és két büntetőpontot kapott, majd a biztonsági autós időszakban történt szabálytalanság miatt további húsz másodperccel sújtották.

Magnussen büntetőpontjai jövő áprilisban törlődnek, addig azonban óvatosnak kell lennie, hogy elkerülje a versenyeltiltást. A büntetőpontok rendszerének bevezetése óta még nem fordult elő, hogy valakit eltiltottak volna.

A Miami Nagydíjat Lando Norris nyerte meg, aki így először állhatott a dobogó legfelső fokán egy F1-es versenyen.

A hétvége egy másik érdekessége Ed Sheeran és George Russell VIP köre volt. A brit énekes egy Mercedes AMG-ben tapasztalhatta meg a Forma-1-es autók sebességét Russell vezetésével. Sheeran elárulta, hogy korábban összetört egy Aston Martin DB9-est, és emiatt most egy Volvo tulajdonosa. A Miami Nagydíj a versenyzők számára is meglepetéseket tartogatott, hiszen a szokásos Verstappen győzelem helyett Norris diadalmaskodott.